Wedstrijden

Toernooien en competities

Het is zaterdag 7 november 2015.
Regelmatig wordt het Boulodrome van Petanque Club De Gooiers in Loosdrecht met heftige regenbuien bestookt. Binnen is het warm en droog. De 4 J’s (Jaap, Jaap, Jan en José) bemannen keuken en bar en zorgen voor het natje en droogje.

Het is 10 uur ’s ochtends en wedstrijdleider Adrie Baerts maakt duidelijk hoe deze editie van de clubkampioenschappen Tripletten 2015 in elkaar steekt.

Er zijn 12 teams en er dienen eerst 2 voorgelote partijen gespeeld te worden. Dit bepaalt welke eerste 8 teams het in de A-poule en welke 4 teams het in de B-poule tegen elkaar zullen opnemen.

Met veel enthousiasme wordt er begonnen. Iedereen kruipt boven op elkaar op de banen 9 tot en met 16. De rest van de hal is leeg. Na de eerste 2 wedstrijden moet een barrage van 3 menes petanque uitsluitsel geven wie zich als 7e en wie zich als8e in de A-poule heeft geplaatst. De volgende gewonnen partij geeft al dan niet toegang tot de kwart finale. Er volgen enige sensationele partijen.

Al snel blijkt dat bepaalde teams op het verkeerde moment hebben gepiekt. De winnende teams gaan door naar de halve finale in de A en de finale in de B. De rest speelt om plaats 5 tot en met 8 in de A-poule en plaats 3 en 4 in de B-poule.

Uitslag Clubkampioen Tripletten 2015.

A-poule:

  1. Team Peter Bonarius met Ronald Janssen en Martin Sevinga
  2. Team Ria Kas
  3. Team Simon van Rijn
  4. Team Ineke Berg

B-poule:

  1. Team Marja Metten
  2. Team Paul de Boer

Al met al weer een geslaagd en gezellig toernooi bij Petanque Club De Gooiers.

 

CLKTr.1.2015.S

CLKTr.2.2015.S

CLKTr.3.2015.S

CLKTr.4.2015.S