Wedstrijden

Toernooien en competities

Meer ...

Op zondag 27 november 2016 werd het Open Gooische Kwintettentoernooi 2016 gespeeld. Bij kwintetten doen 5 spelers per team mee, waarvan twee een doublet spelen en drie een triplet spelen, uiteraard tegen een ander team in dezelfde samenstelling. Welke teams tegen elkaar speelden werd bepaald door loting, evenals welke leden van een team het doublet of triplet samen speelden.

We konden op tijd beginnen. In de loop van de dag werd duidelijk dat de bezetting op een hoog niveau stond en dat er flink strijd moest worden geleverd om een partij in winst om te zetten.

Aan het toernooi hebben 13 equipes meegedaan. Als teleurstellend heb ik ervaren dat teams zich - na aanmelding - hebben teruggetrokken. De sfeer was echter prima en de bar deed daardoor goede zaken.

Een leuk detail was dat het winnende team toch nog een verliespartij moest incasseren. Voor de winnaars van díe partij uiteraard een geweldig moment.

Verder deden er twee jonge meiden (12 en 17) mee van Les Boulistes en OSB, beiden met een J-licentie en ze gooiden erg goed.

Wil Wijnands had voor een goed gevulde prijzentafel gezorgd met leuke prijzen in vijfvoud, waarvoor dank!

De uitslag werd als volgt:

1e: Team Josefien Koogje met 9 gewonnen partijen, 23 punten en een saldo van 73;

       

2e: Team Alexander vd Poll met 8 gewonnen partijen, 20 punten en een saldo van 32;

       

3e: Team Patrick Bakens met 7 gewonnen partijen, 18 punten en een saldo van 28;

      

4e: Team Simone van Middelaar met 7 gewonnen partijen, 16 punten en een saldo van 40.

       

De poedelprijs kon niet worden uitgereikt omdat het team Marcel Stok reeds naar huis was

Met dank aan Evert Wijnands voor de verleende assistentie kan ik stellen dat we een geweldig toernooi hebben beleefd dat zodanig in de smaak is gevallen dat er meteen al een opgave kwam voor het 50+ toernooi op 18 december 2016.

Tot slot nog een woord van dank aan alle betrokken vrijwilligers!

 

Bilthoven, 28 november 2016.

Harry Brinks, w.l.