PC De Gooiers

Over de vereniging

Dinsdag Ochtend Van 09:30 tot 13:00 Vrij Spelen
Dinsdag Avond Van 19:00 tot 23:00 Vrij Trainen
Woensdag Middag Van 12:30 tot 18:00 Recreatief Toernooi
Donderdag Ochtend Van 09:30 tot 13:00 Vrij Spelen
Donderdag Avond GESLOTEN **
Zaterdag Middag Van 12:30 tot 18:00 Wekelijks Intern  clubtoernooi **
Zondagmiddag Van 1 April tot 1 Oktober Van 13:30 tot 16:30 Vrij Spelen **
Zondagmiddag Van 1 Oktober tot 1 April Van 13:30 tot 17:00 Vrij Spelen **
** Behoudens officiële toernooien c.q. competities

Bij aanmelding als lid na 31 augustus van elk jaar geldt voor de resterende maanden een gereduceerd tarief. Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk te gebeuren, ten minste een maand voor het einde van het kalenderjaar.

Iedereen, die de petanqueballen ter hand neemt, zal vroeg of laat geconfronteerd worden met een situatie waarbij de tegenstanders of omstanders op z'n m inst breed glimlachend reageren. Hilariteit alom! Iemand verliest met 0-13. "Dat wordt Fanny kussen" wordt er geroepen en ben je pas nieuw in de jeu de boulesport dan vraag je je in alle onschuld af wat dat betekent. Alle pretoogjes om je heen verraden dat de voorzichtigheid, waarmee je de vraag stelt, volkomen op z'n plaats is en je de geinoogjes binnen de vereniging weer eens de mogelijkheid geeft een smeuïg verhaal ter sprake te brengen.

Wie schets je verbazing wanneer één van de spelers naar de plaquette in het clubhuis loopt, waarop een wulpse dame is afgebeeld, die twee gave bolle billen toont. De plaquette wordt de verliezer voorgehouden en deze zal zich dan verplicht zien, omringd door de overwinnaars, een kus te geven op beide fraaie rondingen.

Bij petanque is het de bedoeling om de metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje (de but of cochonnet) te werpen of te rollen. De afstand van de cirkel (van waaruit de spelers werpen) tot de but kan variëren van 6 tot 10 meter. Het spel kan op elke ondergrond worden gespeeld, maar vaak wordt er gekozen voor een ondergrond van zand of (grof)grind. In Frankrijk beleeft de sport zijn grootste populariteit, met 480.000 bondsleden, en ongeveer 17 miljoen vrijetijdsspelers.

Petanque kan zowel individueel als in teamverband gespeeld worden, waarbij een team kan bestaan uit twee of drie spelers. Men noemt dit ook wel doublette en triplette. Individueel noemt men tête-à-tête. Als met drie spelers per team wordt gespeeld, dan heeft elke speler 2 ballen, terwijl elke speler bij doublette en tête-à-tête 3 ballen heeft.

Regelmatig komt het voor dat wij een feestje vieren. Ook u willen we enthousiasmeren voor onze sport. Jeu de Boules of pétanque is een sport die door jong en oud beoefend kan worden, een sport die ons nauw aan het hart ligt en die wij op deze manier met veel plezier promoten.

En we hebben nogal wat in huis. Uiteraard beschikken we over voldoende materialen om een gezellige onderlinge competitie op te zetten. Daarnaast is er een gezellig clubhuis met zitjes,

De gemeente Hilversum wil graag de mogelijkheid bieden om op een laagdrempelige manier te bewegen, te sporten en gezond te leven.

Door sporten leer je tegen je verlies te kunnen én je leert je sportief te gedragen. Veel mensen zijn al lid van een sportclub. Maar het kan ook goed zijn dat je (nog) niet aan sport doet, omdat je nog geen sport gevonden hebt die je leuk vindt.

Daarom heeft de gemeente samen met de sportaanbieders in Hilversum een sportoverzicht gemaakt om kennis te maken met allerlei sporten. Je kunt één of meerdere sporten uitkiezen en uitproberen!

Iedere speeldag is er gelegenheid om kennis te komen maken; Loop gewoon eens binnen en ervaar de gezellige en sportieve sfeer. Dit kan iedere weekenddag vanaf een uur of 12, of als introducé van een verenigingslid op dinsdag- of donderdagmorgen van 9 uur tot een uur of 12.  

Onze pétanque club werd opgericht op 1 oktober 1979 te Hilversum en telt momenteel circa 185 leden. Daarmee zijn wij één van de grootste petánqueclubs in Nederland.

P.C. "De Gooiers" is aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).

Bijna dagelijks zijn er clubactiviteiten op onze schitterende boulelocatie aan 't Jagerspaadje 34 te Nieuw Loosdrecht, met 64 uitstekend verlichte buitenbanen en 16 binnenbanen in ons boulodrome.

De club is het beste te omschrijven als een gezellige vriendenclub die haar leden ruimschoots de gelegenheid biedt om zowel recreatief als in wedstrijdverband deze populaire sport te beoefenen. Heeft u belangstelling voor deze sport, kom dan gerust eens langs.